cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Phone not ringing when it has service

Shuntfield
Level 3: Thinker
  • 41 Posts
  • 7 Topics
  • 2 Solutions
Registered:

Hello Everyone,

 

I have what seems to be a reoccouring problem with my phone Samsung Galaxy S20 Ultra.

 

It at this moment in time is in good coverage. It has 4x Bars of 3G signal and sometimes switches in and out of 4G where I am. If I connect to my WiFi then it swaps to WiFi Calling.

 

I have just had a text message, then a Voicemail indicator, where someone has been calling me all afternoon and left 3 messages.

 

I just collected them (on wifi calling), I then rang my phone from the landline, there was a long pause (where the network is hailing the phone from the cell towers it last saw it) then it dumped onto voicemail.

 

I then switched off WiFi, and tried making a call within service from the phone, again at 4x bars 3G and attached to HSDPA. The result was "NOT REGISTERED ON NETWORK"

 

I placed the phone in flight mode and then back out, then made a call to and from it, and everything was absolutely fine.

 

Any suggestions? - Recently had a new SIM card but it was doing that before I had the new SIM, it was in fact provisioned in this handset not that it should make much difference.

 

Thanks

 

Shunts...

Message 1 of 6
923 Views
5 REPLIES 5

MI5
Level 94: Supreme
  • 121898 Posts
  • 608 Topics
  • 18768 Solutions
Registered:
Network issues?
http://status.o2.co.uk/
I have no affiliation whatsoever with O2 or any subsidiary companies. Comments posted are entirely of my own opinion. This is not Customer Service so we are unable to help with account specific issues.

Currently using:
OnePlus 6 (O2 & Sfr), Z3 Tablet (Three UK), iPhone 8+ (EE)
Message 2 of 6
918 Views

Shuntfield
Level 3: Thinker
  • 41 Posts
  • 7 Topics
  • 2 Solutions
Registered:

@MI5 Yeah, I did have a look at that first.

 

Perhaps it could be something unrecorded, keeps happening though?

 

Shunts...

Message 3 of 6
879 Views

MI5
Level 94: Supreme
  • 121898 Posts
  • 608 Topics
  • 18768 Solutions
Registered:
Fair chance I'd think.....
I have no affiliation whatsoever with O2 or any subsidiary companies. Comments posted are entirely of my own opinion. This is not Customer Service so we are unable to help with account specific issues.

Currently using:
OnePlus 6 (O2 & Sfr), Z3 Tablet (Three UK), iPhone 8+ (EE)
Message 4 of 6
877 Views

gmarkj
Level 55: Good Authority
  • 7981 Posts
  • 86 Topics
  • 510 Solutions
Registered:
If it keeps happening, then download the my network app and report a fault.
Might also be worth trying a different phone with your sim to see if it is that.

Please note, this is not customer services and we cannot access your account. Do not publish personal details (email, phone number, bank account).


Link to our guide on how to contact them can be found here

Message 5 of 6
862 Views

Shuntfield
Level 3: Thinker
  • 41 Posts
  • 7 Topics
  • 2 Solutions
Registered:
I think this is related to another issue that I previously had.
I think my SIM is mis-provisioned.
The problem is related to the SIM access profile in my Audi.
I have experienced this with the old car and old phone, and new car and new phone is now doing it. When I got a new SIM it worked fine for a while but now it's back.
It won't sign onto the 3G network, if you force it to 3G then you get no HSDPA service and you cannot make calls.
2G and 4G with calling is fine, but 4G will often play up until you restart the phone, and then it does the IMSI/TMSI handshake again.
Not sure what I can do about it right now.

Shunts
Message 6 of 6
837 Views