Welcome to the O2 Community

Has your question already been answered? See the community FAQ's

Pay Monthly

Reply
Highlighted
Level 3: Thinker
Posts: 39
Registered: ‎28-08-2017
Accepted Solution

O2 Mast/Coverage, used to work fine

Hello Everyone, 

 

Where I work, adjacent to the property is an O2 monopole mast, I know its O2 and its site shared with another operator under the cornerstone programme, the mast was placed on a public area just outside the property a number of years ago. Our company had statutory notification of the planning.

 

However not long after it was installed another development next door to my employers was created and the installation of a new road where the mast was meant that it had to be moved around 10-20 metres from its original area to an area now almost in the grounds of my employer (there is a park outside where I work maintained by the company)

 

When the mast was originally installed, we had a perfect signal, now since its been moved not very far from its original position (in fact closer) the signal is distinctly worse.

 

The fact the O2 coverage map knows this mast is there means that it "assumes" good coverage, and a post code checker also provides that information, but in reality "on the ground" it isnt.

 

Its not just me be other colleagues with O2 or O2 based network devices have the identical problem.

 

How can this be looked into?

 

Shunts...

Highlighted
Posts: 101,958
Topics: 550
Solutions: 12,994
Registered: ‎04-04-2012

Re: O2 Mast/Coverage, used to work fine

@Shuntfield 

The best way of reporting is through the My Network app https://www.o2.co.uk/apps/my-network

Get as many people as you can to report it too.

I have no affiliation whatsoever with O2 or any subsidiary companies. Comments posted are entirely of my own opinion. This is not Customer Service so we are unable to help with account specific issues.

Currently using:
OnePlus 6 (O2 & Sfr), Z3 Tablet (Three UK), iPhone 8+ (EE)
Highlighted
Level 3: Thinker
Posts: 39
Registered: ‎28-08-2017

Re: O2 Mast/Coverage, used to work fine

Hi @MI5 I do it quite often have done for "years" since the moved the base, there are a few people with O2 but a lot more on MVNOs that run off O2.

 

I'll keep plugging away!

Highlighted
Posts: 101,958
Topics: 550
Solutions: 12,994
Registered: ‎04-04-2012

Re: O2 Mast/Coverage, used to work fine

Annoyingly and ironically, you can actually be too close to a transmitter as there are blackspots in the shadow beneath the radio waves.....

Related image

I have no affiliation whatsoever with O2 or any subsidiary companies. Comments posted are entirely of my own opinion. This is not Customer Service so we are unable to help with account specific issues.

Currently using:
OnePlus 6 (O2 & Sfr), Z3 Tablet (Three UK), iPhone 8+ (EE)
Highlighted
Level 11: Motivator
Posts: 581
Registered: ‎27-05-2019

Re: O2 Mast/Coverage, used to work fine

[ Edited ]

And coverage maps don't  take into account the effect @MI5  mentioned or in fact any obstruction.

 

Current tech used:
Samsung A40 on giffgaff, Core i7 9700F PC with Win 10 Pro. Apple Mac Mini late 2014 with Core i5 running 10.15
Home Internet Connection: Zen Internet Fibre To The Premises Full Fibre 2 76 Mbps Down/18 Mbps up (upgraded for homeworking),
I don't work for O2 but have an interest in networks (including mobile) and IT (which is how I earn my living)
Highlighted
Level 3: Thinker
Posts: 39
Registered: ‎28-08-2017

Re: O2 Mast/Coverage, used to work fine

I am around 300-400m from the Mast, though there are a few big buildings close by because its a power station. Though line of sight is pretty good.

 

I'll keep plugging at it.

 

Shunts...