cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Wifi calling has 'deactivated' itself on my device - IMS not registered anymore - S10 Lite

Mattyw
Level 1: Joiner
  • 2 Posts
  • 1 Topics
  • 0 Solutions
Registered:

Wifi calling has stopped working, IMS has changed to 'Not Registered' the service was working fine before hand, getting in touch with o2 is quite a chore to get it sorted. 

 

Phone has the latest update One UI 3.0, Android 11

 

Could it possibly be due to out of date carrier settings?

Message 1 of 5
310 Views
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Cleoriff
Level 94: Supreme
  • 104578 Posts
  • 782 Topics
  • 5125 Solutions
Registered:

@Mattyw 

You need to turn off phone and remove O2 sim.

Restart the phone and when it has fully booted up, replace the O2 sim.

You should then have the wifi calling options back again. .

*The Game Is On*

Girl in a jacket

View solution in original post

Message 2 of 5
307 Views
4 REPLIES 4

Cleoriff
Level 94: Supreme
  • 104578 Posts
  • 782 Topics
  • 5125 Solutions
Registered:

@Mattyw 

You need to turn off phone and remove O2 sim.

Restart the phone and when it has fully booted up, replace the O2 sim.

You should then have the wifi calling options back again. .

*The Game Is On*

Girl in a jacket

View solution in original post

Message 2 of 5
308 Views

Mattyw
  • 2 Posts
  • 1 Topics
  • 0 Solutions
Registered:

Thanks for the swift response Cleoriff, I did already try that. Do you mean insert the sim whilst the phone is powered on or turn it off again?

 

Edit: I tried that, and it worked straight away. Really appreciate the help!

Message 3 of 5
304 Views

Cleoriff
Level 94: Supreme
  • 104578 Posts
  • 782 Topics
  • 5125 Solutions
Registered:

@Mattyw 

You put the sim back in once the phone has fully booted up. If wifi calling isn't there then reboot again.

 

*The Game Is On*

Girl in a jacket
Message 4 of 5
293 Views

Cleoriff
Level 94: Supreme
  • 104578 Posts
  • 782 Topics
  • 5125 Solutions
Registered:

@Mattyw wrote:

Thanks for the swift response Cleoriff, I did already try that. Do you mean insert the sim whilst the phone is powered on or turn it off again?

 

Edit: I tried that, and it worked straight away. Really appreciate the help!


Just seen your edit. Pleased it's now working @Mattyw thumbsup

*The Game Is On*

Girl in a jacket
Message 5 of 5
292 Views