Welcome to the O2 Community

Has your question already been answered? See the community FAQ's
Reply
Highlighted
Level 1: Joiner
Posts: 2
Registered: ‎04-01-2019
Accepted Solution

Upgrade Question

I have an airtime only plan currently, using a 3rd party device, a £50 cheapo from amazon. Currently paying around £25 a month. If i 'upgrade' and get a new device, will i be paying the new 'contract' of device + airtime, on top of my current Airtime Only?

 

I'm asking because i'm hoping i can scrap my current airtime only, and get a new phone and airtime plan without having to pay for both. Is that possible?

Highlighted
Posts: 72,854
Topics: 556
Solutions: 3,456
Registered: ‎04-01-2009

Re: Upgrade Question

No, if you upgrade  your current sim only will end  

Highlighted
Posts: 90,241
Topics: 539
Solutions: 11,783
Registered: ‎04-04-2012

Re: Upgrade Question

@AdamC as long as you actually upgrade from your current SIM only tariff the new upgrade will completely replace your old tariff.

I have no affiliation whatsoever with O2 or any subsidiary companies. Comments posted are entirely of my own opinion. This is not Customer Service so we are unable to help with account specific issues.

Currently using:
OnePlus 6 (O2 & Sfr), Z3 Tablet (Three UK), iPhone 8+ (EE)
Highlighted
Level 43: Bright Spark
Posts: 4,160
Registered: ‎26-03-2014

Re: Upgrade Question

Alternatively, if you take out a new contract (as sometimes those are better value) then you can transfer your number across.
This will result in a one month cross over (you pay both for one month) so take that into account...
Now using the LG V30.

Previously: LG G4, Sony Z1, HTC Sensation XE, Samsung Omnia i900
Try the Tech Galaxy Note 4
Try the Tech Lumia 640LTE and Microsoft Band
Highlighted
Level 1: Joiner
Posts: 2
Registered: ‎04-01-2019

Re: Upgrade Question

And i won't have to pay a 'cancel' fee for the old one? I'm only a year into it
Highlighted
Posts: 90,241
Topics: 539
Solutions: 11,783
Registered: ‎04-04-2012

Re: Upgrade Question


@AdamC wrote:
And i won't have to pay a 'cancel' fee for the old one? I'm only a year into it

Not if you upgrade. You can go from Simo to refresh without fees at anytime.

I have no affiliation whatsoever with O2 or any subsidiary companies. Comments posted are entirely of my own opinion. This is not Customer Service so we are unable to help with account specific issues.

Currently using:
OnePlus 6 (O2 & Sfr), Z3 Tablet (Three UK), iPhone 8+ (EE)