Welcome to the O2 Community

Has your question already been answered? See the community FAQ's

Apple

Reply
Anonymous
Posts: 0

Re: Whatsapp not working whilst roaming in Europe

Have reset Network Settings, updated whatsapp as well as deleting and re-installing the app. Still no luck
Posts: 84,045
Topics: 580
Solutions: 4,248
Registered: ‎04-01-2009

Re: Whatsapp not working whilst roaming in Europe

Posts: 2,174
Topics: 124
Kudos: 177
Solutions: 44
Registered: ‎06-11-2014

Re: Whatsapp not working whilst roaming in Europe

Has to be WhatsApp server. Send them an email
Current Phone: Sony Xperia XZ Premium
Anonymous
Posts: 0

Re: Whatsapp not working whilst roaming in Europe

Have done so and they claim there are not problems with their severs their end. They said it has to be an issue with either the handset software/hardware or with the network carrier
Posts: 115,707
Topics: 571
Solutions: 15,887
Registered: ‎04-04-2012

Re: Whatsapp not working whilst roaming in Europe

Try manually selecting a different network and see if it's any different?
I have no affiliation whatsoever with O2 or any subsidiary companies. Comments posted are entirely of my own opinion. This is not Customer Service so we are unable to help with account specific issues.

Currently using:
OnePlus 6 (O2 & Sfr), Z3 Tablet (Three UK), iPhone 8+ (EE)
Posts: 2,174
Topics: 124
Kudos: 177
Solutions: 44
Registered: ‎06-11-2014

Re: Whatsapp not working whilst roaming in Europe

Get the impression that's been tired.

Might be a daft idea, but try disabling the new encryption setting and see if that makes a difference.
Current Phone: Sony Xperia XZ Premium
Posts: 115,707
Topics: 571
Solutions: 15,887
Registered: ‎04-04-2012

Re: Whatsapp not working whilst roaming in Europe


@Curr946 wrote:
Get the impression that's been tired.

Where does it say that?

I have no affiliation whatsoever with O2 or any subsidiary companies. Comments posted are entirely of my own opinion. This is not Customer Service so we are unable to help with account specific issues.

Currently using:
OnePlus 6 (O2 & Sfr), Z3 Tablet (Three UK), iPhone 8+ (EE)
Anonymous
Posts: 0

Re: Whatsapp not working whilst roaming in Europe

I've tried all of the suggested steps, and have just got off the phone from O2. They assure me it's nothing to do with them as I can use other apps such a safari and Facebook on data without a problem. I've also contacted Whatsapp and they've said there are no issues with their servers so I'm very lost as to what the solution is!
Posts: 115,707
Topics: 571
Solutions: 15,887
Registered: ‎04-04-2012

Re: Whatsapp not working whilst roaming in Europe

I'd be inclined to agree with o2 unless they are actively blocking whatsapp, which they can't do as you are not on the o2 network when roaming.
I have no affiliation whatsoever with O2 or any subsidiary companies. Comments posted are entirely of my own opinion. This is not Customer Service so we are unable to help with account specific issues.

Currently using:
OnePlus 6 (O2 & Sfr), Z3 Tablet (Three UK), iPhone 8+ (EE)
Level 1: Joiner
Posts: 1
Registered: ‎12-06-2014

Re: Whatsapp not working whilst roaming in Europe

While I am an Andorid user, we have had the same issue in Sicily (Italy). Suddenly WhatsApp stopped working around 24-25 April. Was working fine on data before then and we are here reguarly as well as other EU countries and never have an issue. As the OP notes, is not a WhatsApp issue and is the same acoss ll networks and settings. Only WiFi works. Also not an issue of the version as I was on the old one and then updated, so same issue with or without encryption!

 

We had one useful call or chat with O2, he rest useless with the normal rubish re reloding it, etc. The useful call acknowleged there is an issue with WhatsApp on Data where we are and it should be resolved that night, but still no joy. My guess is there is either a data restriction in place, but if it is the same in other coutries there seems to be an issue with O2 and data use for WhatsApp on non-home networks. Friends on O2 200Km away have not had an issue either.