Welcome to the O2 Community

Has your question already been answered? See the community FAQ's

Apple

Reply
Anonymous
Posts: 0
Accepted Solution

No data abroad in Europe

Hi

I'm in Austria and can't get online with my iphone 6 - keep being told I don't have a data package which I do. This has happened in Italy and France as well. I've turned off 4G but that doesn't help. 

 

Impossible to get through to O2 on the phone - get cut off. If this can't be sorted I'm leaving O2 when I get back to the UK.

 

Thanks for any tips

 

 

Posts: 88,104
Topics: 532
Solutions: 11,335
Registered: ‎04-04-2012

Re: No data abroad in Europe

Sounds like the wrong data package for your phone type.
It may be possible for you to change it in your MyO2 but if not call.
It's free from abroad if on contract http://www.o2.co.uk/contactus
I have no affiliation whatsoever with O2 or any subsidiary companies. Comments posted are entirely of my own opinion. This is not Customer Service so we are unable to help with account specific issues.

Currently using:
OnePlus 6 (O2 & Sfr), Z3 Tablet (Three UK), iPhone7 (EE)
Anonymous
Posts: 0

Re: No data abroad in Europe

Impossible to get through - ages answering various automated questions then get cut off. Could it be settings? Or do I need to be signed up to O2 Travel to get data roaming in Europe?

Posts: 88,104
Topics: 532
Solutions: 11,335
Registered: ‎04-04-2012

Re: No data abroad in Europe

No need for o2 travel at all in EU.
Try resetting your network settings or text the word "Active" to 2020
I have no affiliation whatsoever with O2 or any subsidiary companies. Comments posted are entirely of my own opinion. This is not Customer Service so we are unable to help with account specific issues.

Currently using:
OnePlus 6 (O2 & Sfr), Z3 Tablet (Three UK), iPhone7 (EE)
Anonymous
Posts: 0

Re: No data abroad in Europe

Reset didn't work but I think I have a clue as to what the problem might be. My husband's phone - exactly the same, bought almost the same time as mine - is logging on to a T Mobile Austria network and has no problems but mine is going for an AT network. I've tried switching off the automatic log in and selecting T Mobile Austria myself but then it says No Service.

 

ANy ideas?

Posts: 88,104
Topics: 532
Solutions: 11,335
Registered: ‎04-04-2012

Re: No data abroad in Europe

Manually select the network you want then reboot the phone.
I have no affiliation whatsoever with O2 or any subsidiary companies. Comments posted are entirely of my own opinion. This is not Customer Service so we are unable to help with account specific issues.

Currently using:
OnePlus 6 (O2 & Sfr), Z3 Tablet (Three UK), iPhone7 (EE)
Posts: 70,180
Topics: 547
Solutions: 3,426
Registered: ‎04-01-2009

Re: No data abroad in Europe

Try your sim in your husband's phone to see if you can register on a network. Sometimes just cleaning the sim may help. 

Anonymous
Posts: 0

Re: No data abroad in Europe

Thanks but I'm afraid that didn't work either. Still saying No Service.

Posts: 88,104
Topics: 532
Solutions: 11,335
Registered: ‎04-04-2012

Re: No data abroad in Europe

I think you'll have to keep trying customer service.
I have no affiliation whatsoever with O2 or any subsidiary companies. Comments posted are entirely of my own opinion. This is not Customer Service so we are unable to help with account specific issues.

Currently using:
OnePlus 6 (O2 & Sfr), Z3 Tablet (Three UK), iPhone7 (EE)
Anonymous
Posts: 0

Re: No data abroad in Europe

Yes I think I will. Thanks very much for your suggestions.